(Inbouw) Garantie

Vanaf 14 april 2020 geldt voor al onze producten die gekocht zijn na deze datum dat deze een inbouwgarantie hebben (regio Nederland en België) Wat betekent dat voor u als klant?

Als een door u gekocht product defect raakt binnen 6 maanden na de aankoopdatum, dan zullen wij (indien noodzakelijk) de kosten van het uit- en inbouwen (van de motor) vergoeden. De vergoeding zal gebeuren conform beschreven in onze garantievoorwaarden. We vragen u dan ook de garantievoorwaarden aandachtig te lezen en ook te respecteren.

Hoe ziet het garantieproces eruit:

De inbouwgarantie is alleen geldig wanneer tijdens de inbouw, van de door ons geleverde motor, een nieuwe oliekoeler is geplaats (gelieve factuur te bewaren van uw aankoop) en als de olie en oliefilters vervangen zijn na de eerste 1000 km (bewijs behouden).

Het is belangrijk om de montage handleiding te volgen. De inbouw handleiding bevat de belangrijkste inbouw stappen die moeten worden genomen tijdens de motor inbouw process. De gedetailleerde versie van de handleiding is aanwezig op onze website – https://revisiemotorbenelux.nl/inbouw/ .

Wij doen ons best om het best mogelijke product te leveren, maar zelfs het beste product gaat kapot als de secundaire onderdelen niet goed werken. Volg de handleiding en registreer uw nieuwe motor op onze website, zodat de inbouw(garantie) geldig is. – Registreer uw nieuwe motor – klik hier – U dient zich te registreren voor de eerste start van de nieuwe(revisie) motor. Het bewijst dat u de benodigde stappen heeft ondernomen.
Lees op onze website meer waarom het zo belangrijk is om altijd de oliekoeler te vernieuwen en het injectiesysteem te controleren – https://revisiemotorbenelux.nl/voorkom-motorschade/

Wanneer u het vermoeden heeft dat uw voertuig niet goed functioneert vragen wij u eerst om uw garagist te benaderen en aan hun de situatie voor te leggen. Er zijn veel variabelen, buiten de motor, die invoed kunnen hebben op het functioneren van uw voertuig.

Denk daarbij aan:

  • Defecte sensor
  • Defecte turbo
  • Defecte verstuivers
  • Etc etc.

Mocht het probleem door uw garagist niet kunnen worden opgelost en is er mogelijk een verband met de geleverde motor dan vragen wij u het volgende te doen:

Neem direct contact met ons op om hiervan melding te maken. Dit kan telefonisch of per e-mail. U krijgt dan van ons via de e-mail een link aan formulier toegezonden voor het opstarten van het garantieproces. Hiermee zijn wij in staat om uw aanvraag zorgvuldig te beoordelen en snel af te handelen. Zonder dit ingevulde formulier nemen wij de aanvraag niet in behandeling.

De vervolgstappen 

Wanneer wij het garantieformulier van u ontvangen hebben en het probleem is door uw garagist niet verholpen dan vragen wij u om de motor uit te bouwen:

De motor dient te worden uitgebouwd inclusief de toebehoren zoals de oliekoeler, turbo en verstuivers. De toebehoren dienen niet gedemonteerd te worden maar dienen gemonteerd te blijven inclusief de olie die op dat moment in de motor zit. Wanneer de uitbouw gereed is geeft u ons een seintje en wij halen de uitgebouwde motor bij u op.

Wanneer de motor op onze vestiging is zullen wij het onderzoek opstarten. 

Inspectie en Compensatie

De inspectie kan tot 2 weken duren, bij dit proces is de inspectie van de motor vakkundig vastgelegd dmv foto en eventueel ander vastgelegd beeldmateriaal. U krijgt dan na maximaal binnen twee weken de uitslag van het onderzoek.

Het onderzoek kan resulteren in drie uitkomsten:

1. De schade is veroorzaakt door onze geleverde motor:

Wanneer uit onderzoek blijkt dat de oorzaak door de geleverde gereviseerde motor is ontstaan zullen wij u compenseren tegen een uurtarief van € 50,00 per uur excl. BTW tot een maximaal bedrag van € 500,00 incl. BTW. Eventuele materiaalkosten zijn op eigen risico en voor uw rekening. De in-en uitbouw van een motor (met het toebehoren) zal normaal gezien maximaal 10 uur in beslag nemen.

2. De schade is veroorzaakt door een onderdeel uit het toebehoren of door een gebruikersfout:

Op basis van onze ervaringen worden circa 90% van alle storingen veroorzaakt door een aanbouwdeel. 

Voorbeeld:

  • Niet plaatsen van een nieuwe oliekoeler
  • Lekkende injectoren
  • etc

Als blijkt dat de schade ontstaan is door het toebehoren, foute montage door uw garagist dan kunnen wij de garantie niet accepteren en zullen wij u niet financieel compenseren.

Uiteraard zullen we u hiervan direct op de hoogte brengen en passende oplossing met u bespreken. Het uurtarief om uw motor te herstellen kunnen wij voor u doen tegen een tarief van € 50,00 excl. BTW per uur.

3. Niet traceerbaar defect:

Het kan voorkomen dat tijdens ons onderzoek blijkt dat we geen aanwijsbaar defect kunnen vaststellen. Daarmee bedoelen we dat we niet kunnen vaststellen of het door de geleverde motor of door een gebruikersfout is ontstaan.

In dit geval zullen wij u uiteraard direct op de hoogte stellen. In dit geval zullen wij de garantie deels accepteren. In dit geval zullen wij zorgen dat de motor werkend aan u wordt geleverd zonder extra kosten. Wanneer het een niet traceerbaar defect is zullen wij u verder niet compenseren voor de in-en uitbouwkosten.

Aanvullende info:

Neem ten alle tijden contact met ons op als er een probleem ontstaat binnen de garantietermijn. Kosten door u garagist gemaakt voor een reparatie wat vooraf niet gemeld is bij Revisie Motor Benelux zal niet gecompenseerd worden. Wij behouden altijd het recht om eerst met een passende oplossing te komen.

Het kan voorkomen dat wij u verzoeken om het voertuig neer te zetten in onze werkplaats. Dit is geen regel en kan alleen plaatsvinden op verzoek van Revisie Motor Benelux.


WhatsApp chat